In betweens

Met zoveel mogelijkheden in raamdecoratie, is het soms lastig alle termen en varianten uit elkaar te houden. Woon ID geeft antwoord op de vraag: wat is een in-between? En we geven je graag een paar inspirerende tips hoe je de in-betweens integreert in jouw interieur.

Wat is een in-between?

Als je de term letterlijk vertaald, heb je daar het antwoord al: een in-between is als het ware een transparant tussen gordijn, welke over houten lamellen kunt hangen ter decoratie, maar ook heel goed praktisch combineert met dikkere overgordijnen. Door zijn zichtdichtheid is een in-between een kwalitatief hoogstaande raambekleding, welke overdag gesloten kan worden voor de benodigde privacy, terwijl je nog wel licht naar binnen laat stralen. Een in-between is dus een hele lichte en luchtige raamdecoratie die de perfecte basis vormt voor een dubbellaagse raambekleding.

Het verschil tussen een transparant gordijn en in-betweens

Beiden zijn gemaakt van een doorschijnende stof, dus we snappen de verwarring. Het verschil met een transparant gordijn is dat een in-between altijd een dessin heeft. Hierdoor onderscheidt de in-between zich echt van een standaard, effen transparante stof. Daarnaast zijn in-betweens in de regel iets dikker qua stof, wat een luxere uitstraling geeft. Ook kan een in-between slechts deels doorschijnend zijn, bijvoorbeeld als een stof van verschillende transparante en niet-transparante banen is gemaakt of in zijn geheel bewerkt is met een patroon. In-betweens zijn dunner dan overgordijnen en zorgen voor meer privacy dan transparante gordijnen.

Zo combineer je een in-between

In-betweens bestaan in veel prachtige dessins, waardoor het de ideale smaakmaker is in iedere ruimte. Van subtiele aquarel bloempatronen tot een stoer grafische design; hiernaast hebben we enkele inspiratievoorbeelden voor je geselecteerd. Deze dessins combineer je in de slaapkamer vervolgens met een bijpassend effen overgordijn in een verduisterende stof, waardoor je zowel overdag als ’s nachts de ideale lichtinval zelf reguleert.

In een kinderkamer kun je kiezen voor een praktisch effen rolgordijn in een contrasterende kleur, waarbij de print van de in-betweens karakter geven. In de keuken hang je in-betweens samen met een vouwgordijn voor een volle en luxe uitstraling. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar één ding is zeker: de in-between is een zeer stijlvolle en praktische variant raambekleding om creatief mee te combineren in iedere ruimte.