Vloeren

Een keuze voor een nieuwe vloer gaat niet over één nacht ijs. Gaat u voor laminaat, PVC, vinyl of toch tapijt? Een vloer is vaak heel bepalend voor de uitstraling van een ruimte en kiest u voor een langere periode. Dan moet u er wel blij van worden.

Op deze onderstaande punten kunt u letten bij het kopen van een nieuwe vloer.

Stap 1: wat wil je bereiken? 
Natuurlijk ben je hier terecht gekomen omdat je nog niet precies weet wat je wil. Dat hoeft dus ook nog helemaal niet, maar je hebt in ieder geval vast al wel een beetje een idee welke kant het op moet gaan. Neem je zwarte muren, dan kun je bijvoorbeeld misschien beter voor een lichtere vloer kiezen. Stoten je kinderen regelmatig een glas drinken om, dan is vloerbedekking waarschijnlijk niet echt een handige optie. Door hier over na te denken vallen er meteen al een aantal mogelijkheden af, waardoor de keuze weer een stukje makkelijker wordt!

Stap 2: welk materiaal past daarbij?
Check hieronder een handige opsomming van verschillende soorten vloeren. Mét alle voordelen en nadelen op een rijtje. You’re welcome!

Laminaat
Voordeel: betaalbaar, divers, gemakkelijk te leggen en te onderhouden, overal toepasbaar en verhuisbaar.
Nadeel: zonder de juiste ondervloer kan laminaat erg gehorig zijn.

Pvc geheel verlijmd of click
Voordeel: overal toepasbaar, gemakkelijk schoon te maken (en te houden), beschadigd niet snel doordat wij u een 0.55 slijtlaag adviseren.
Nadeel: de lijmversie pvc is niet verhuisbaar.

Vinyl 
Voordeel: relatief goedkoop, geluiddempend, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.
Nadeel: Beschadigd vinyl kan niet altijd onzichtbaar gerepareerd worden.

Tapijt
Voordeel: makkelijk te verhuizen of te vervangen, lekker warm aan je voeten in de winter, geluiddempend.
Nadeel: vlek-gevoelig.

Stap 3: welke kleur?
Mist je huis nog wat warmte? Kies dan een vloer met een mooie warme houtkleur. Zijn je meubels en accessoires vrij druk? Een lichte vloer zorgt voor een modern en ‘clean’ interieur. Wil je wat meer diepgang aanbrengen in je interieur; speel dan met een wat donkerdere tint.

Als u een idee heeft van wat u wilt, staan de mensen van Woon ID voor u klaar om u verder te helpen. Wij denken ook met u mee over isolatie van geluid, kou en warmte, het effect van daglicht en zon en technische aspecten. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. In onze showroom laten we u de meest recente collecties van de beste merken zien. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u om een afspraak te maken bij u thuis of in de winkel. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw wensen in kaart worden gebracht en u binnen no-time kunt genieten van uw nieuwe vloer, wand- en raambekleding.