Zonwering

Tips voor het kiezen van uw raamdecoratie

Raamdecoratie is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast is er een keuze tussen een groot pallet aan kleuren en een variatie aan materialen.  Door de vele mogelijkheden is het vaak lastig om door de bomen het bos te zien. Wij hebben daarom een aantal tips voor u op een rij gezet om u op weg te helpen en zo de keuze makkelijker te maken.

1.      Interieur

Bekijk eerst eens goed wat uw interieur op dit moment uitstraalt en wat raamdecoratie hier aan toe zou moeten voegen. Welke sfeer zou u graag willen zien in uw interieur? Doe indien nodig eerst inspiratie op in tijdschriften en op internet.

2.      Functie

Bedenk van te voren goed welke functie uw raamdecoratie dient te vervullen. Wilt u bijvoorbeeld graag een verduisterend effect, geniet u graag van privacy of gaat uw voorkeur uit naar een verlichte ruimte?

3.      Kleur

De kleur van uw raamdecoratie heeft een grote invloed op uw interieur. Naast dat het natuurlijk mooier is om de raamdecoratie in lijn te hebben met rest van de kamer, kunnen kleuren de kamer ook anders doen ogen. Kies bijvoorbeeld lichte kleuren voor een kleine ruimte, dit oogt ruimtelijker. Goed om te weten: verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer, horizontale strepen de lengte.

4.      Brandvertragend

Heeft u regelmatig waxinelichtjes of kaarsjes in de vensterbank? Kies dan voor raamdecoratie van brandvertragend materiaal.

5.      Techniek

Let op de technische aandachtspunten. Onderzoek van te voren welk bevestigingsmateriaal uw voorkeur heeft en of dit ook mogelijk is. Bedenk ook welke besturingssysteem uw voorkeur heeft.

6.      Foto’s en advies

Neem foto’s van de betreffende raampartij en de ruimte waar de raamdecoratie gewenst is. De specialisten bij Woon ID denken graag met u mee en kunnen de mogelijkheden voor u inschatten. Dankzij ons professionele advies weet u zeker dat u thuiskomt met raamdecoratie die passend en geschikt is voor uw raampartij.