Shutters

Functioneel, stijlvol én tijdloos!

Shutters zijn de ideale zonwering om privacy en lichtinval te regelen. Deze binnen luiken hebben verstelbare lamellen die u kunt kantelen, weg klappen of openen. Het fijne is dat shutters altijd passen. Grote schuifpui, rond raam, badkamerraam of een draaikiep raam: Shutters zijn de oplossing! Het unieke aan onze Shutters zijn de verzonken scharnieren. Dit geeft de Shutters hun strakke uitstraling en maakt ze extra stevig.

Wat kosten Shutters?

De meest gestelde vraag is toch wel: ‘wat gaat het kosten?’. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van het type Shutter, de maatvoering en uw wensen. De prijzen van onze Shutters beginnen bij € 375,- per m2. Voor een nauwkeurige offerte is het handig om langs te komen in onze showroom. Om zeker te zijn dat u goed en snel geholpen kunt worden is het handig om vooraf een afspraak te maken (via contact).

Eerlijk is eerlijk!

Shutters en houten jaloezieën met ladderband hebben erg veel overeenkomsten, alleen zijn houten jaloezieën veel voordeliger in prijs. Toch heeft ieder raambekledingsproduct zijn eigen voordelen, passend bij verschillende raamvormen en interieurstijlen. Aangezien shutters en blinds op het eerste gezicht erg op elkaar lijken zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij.

De overeenkomsten Shutters en houten Jaloezieën.

De shutters en jaloezieën van Woon ID zijn allebei leverbaar in hout. Hierdoor zijn deze raambekleding producten prachtig te combineren in een interieur met houten meubelen. Daarnaast zijn onze houten jaloezieën in dezelfde warme en modieuze kleuren leverbaar als de houten shutters. Ook zijn de lamellen van beide producten gemakkelijk te bedienen. Je bepaalt zelf hoeveel licht er binnen schijnt.

De verschillen.

Toch zijn er ook een aantal punten waarop shutters en jaloezieën van elkaar verschillen. Shutters zitten, in tegenstelling tot blinds, in een vast frame. Hierdoor kunnen shutters niet, zoals jaloezieën, met een touwtje omhoog worden getrokken en zo uit het zicht worden geplaatst. Daarentegen kun je bij shutters de panelen opzij klappen, waardoor je, bijvoorbeeld bij naar binnen openslaande deuren, meer mogelijkheden hebt. Bij draaikiep ramen is dit systeem vaak niet handig aangezien de gehele vensterbank of vloer vrij moet zijn van obstakels, zoals bloempotten, decoratie etc. Ook de bediening van de lamellen is bij beide producten anders. Shutters bedien je door een van de lamellen of het bedieningsstokje te bewegen, terwijl lamellen van blinds te verstellen zijn met een koord.